Pult centrální ochrany (PCO) 

2. 1. 2018

Pult centrální ochrany je systém speciálního hardware a software určeného pro monitorování a střežení stavu objektů připojených pomocí elektronické zabezpečovací signalizace (EZS), elektronické požární signalizace (EPS) a kamerových systémů (CCTV). Připojení všeho objektu na PCO je nyní možné několika způsoby, od běžné pevné telefonní linky po IP komunikaci

Co je úkolem PCO? 

Je to především příjem zpráv ze střežených objektů a sledování jejich stavu. Např. monitorování a řešení technologických poplachů (porucha čidla, unik plynu, pokles teploty, ...), monitorování signálů narušení a zajištění zásahu na tyto objekty, komunikace se zákazníky. 

V případě příjmu poplachové zprávy na PCO je dispečerem tato informace okamžitě zpracována a vyhodnocena. Není-li zákazníkem dohodnuto jinak, dispečer posílá na napadený objekt nejbližší zásahové vozidlo k prověření důvodu poplachu. V případě narušení objektu zásahová jednotka zajišťuje objekt proti dalšímu vniknutí do příchodu PČR a majitele. 

Kdo na PCO pracuje? 

Je to řada kvalifikovaných pracovníků, kteří splňují vysoké nároky na spolehlivost, odbornost a profesionalitu. Tito pracovníci prochází velmi přísným výběrem a opakovaně procházejí oborným školením. U pracovníků zásahových skupin je kladen hlavní důraz na fyzickou zdatnost, psychickou odolnost a obecné právní povědomí, zatímco u dispečerů je kladen hlavní důraz na logistické myšlení, vysokou odolnost vůči stresu a technický přehled. 

Co získáte připojením objektu na PCO? 

Především komfortní zajištění ochrany vašeho majetku. Za vás se postaráme o kontrolu objektu 24/7, o případných problémech vás vždy budeme informovat a doporučíme další postup. Se službou PCO navíc získáte naše letité zkušenosti a praxi z oblasti bezpečnostních služeb. 

Kontaktujte nás

Rádi byste obdrželi nezávaznou cenovou kalkulaci, nabídli nám spolupráci, objednali si naše služby, nebo nás jen pozdravili?
Do toho!

Kontaktní údaje

Zobrazit kontaktní osoby

Fakturační údaje

KBS Security s.r.o.
Krajířova 452,
511 01 Turnov
IČO:      28745141
DIČ: CZ28745141
Bankovní účet.: 244881035/0300
 
 
    Provozovna:
    Podhorská 1236/48
    466 01 Jablonec nad Nisou
Zavřít okno

Zavřít okno